Mainframe – Bunker C314

mainframe_banner puzzel escape escaperoom bordspel puzzle ontsnappen computer team

KLANG! De celdeur slaat achter jullie dicht. Het verhaal lijkt uit: jij en de rest van jullie rebellengroep zijn opgesloten in Bunker C314, een van de best beveiligde commandocentra van Het Rijk. Hier zullen jullie worden onderworpen aan een stevig verhoor, zeg maar gerust foltering, totdat jullie genoeg informatie hebben losgelaten over jullie werk voor de Alliantie, die in oorlog is met Het Rijk. Jullie hebben op eigen houtje enkele grote computersystemen van het door jullie zo gehate Rijk platgelegd, en geen contact gehad met de Alliantie. Maar dat geloven de officieren hier vast niet. Jullie bereiden je voor op het ergste, zeker nadat een bewaker grijnzend naar binnen keek.

Niet veel later klinkt er een luide alarmtoon. Bewakers rennen door de gangen. Paniek lijkt de bunker te overheersen. In de verte klinkt geschreeuw, gevolgd door een paar harde knallen. En dan… wordt het stil. En dat blijft het heel lang.

Na een dag wachten besluiten jullie om toch maar iets te ondernemen. Met veel geweld en veel geduld lukt het jullie om de celdeur te forceren. Hoopvol doorkruisen jullie het cellencomplex. Jullie lijken de enige gevangenen te zijn. Aan het einde van de bedompte gang wacht een deur. Uiterst voorzichtig gaan jullie naar binnen… en treffen een soort vergaderruimte aan. Aan een van de muren hangt een enorm computerscherm. In het midden van de kamer is een grote tafel geplaatst met een aantal stoelen eromheen. Er liggen ook een paar stoelen op de grond, alsof iedereen overhaast is weggegaan.

Naast de deur waardoor jullie binnen zijn gekomen is er nog een deur: een grote stalen die zich niet zo gemakkelijk zal laten forceren als die van jullie cel. Jullie probleem is dus niet opgelost, maar verplaatst. Er liggen gelukkig nog wel enkele versnaperingen in de vergaderzaal, dus jullie ergste honger is snel gestild. Maar dichterbij de vrijheid lijken jullie niet gekomen.

Dan kijken jullie naar het computerscherm. Zouden jullie misschien het beveiligingssysteem kunnen binnendringen?

In het kort

Locatie FORTtreffelijk, Markenbinnen
Starttijd 11:00
Prijs €180,- voor 3 deelnemers
€200,- voor 4 deelnemers
€220,- voor 5 deelnemers
Taal Nederlands

Locatie

Mainframe: Bunker C314 vindt plaats in het sfeervolle fort van Markerbinnen, FORTtreffelijk. Deze locatie past natuurlijk goed in het thema, maar is van alle gemakken voorzien. Elk team speelt in zijn eigen zaal, die ruim is opgezet.
Het fort is helaas niet gemakkelijk bereikbaar met OV. Plan je aankomst dus goed!

Dagplanning

Om 11:00 beginnen we met een korte introductie, waarna alle teams kunnen beginnen met het binnendringen van het Mainframe. Tijdens de dag wordt er voor lunch, wat versnaperingen en drinken gezorgd. We verwachten dat alle teams tussen 16:00 en 17:00 klaar zijn.
Meer informatie volgt in een mailing ongeveer een week voor het evenement. Heb je eerder al vragen, dan kun je die altijd mailen naar info@yournextmission.nl

Prijs

De prijs voor Mainframe is afhankelijk van het aantal deelnemers per team. Een team van 3 personen betaalt €180, een team van 4 betaalt €200 en een team van 5 betaalt €220.

Dat is inclusief;

  • een unieke Mainframe-puzzel, speciaal gemaakt voor deze dag
  • alle benodigde apparatuur
  • een heerlijke lunch
  • drankjes

Exclusief, dus zelf meenemen!

  • (optioneel) maximaal 1 eigen laptop om bijvoorbeeld te googelen.
Lees hier desgewenst de algemene voorwaarden.

Agenda

Geplande evenementen:

Er is nog geen nieuwe datum gepland voor een herhaling van deze Mainframe. We zijn nog wel aan het kijken of deze nog te plannen is.

Praktisch

  • Zorg dat je op tijd bent op de locatie zodat we op tijd kunnen beginnen. Plan je reis zorgvuldig: de locatie is niet optimaal bereikbaar met het OV.
  • Je kunt maximaal 1 eigen laptop meenemen om bijvoorbeeld gemakkelijk te googelen. Maar je kunt natuurlijk ook je telefoon gebruiken.

Voorbeeld van Mainframe

De beste manier om erachter te komen wat je van Mainframe kunt verwachten, is om het zelf eens thuis te proberen. Klik hieronder om te kijken hoe het werkt.
Let op: alle voorbeeldlevels zijn door te komen met behulp van een webbrowser en logisch nadenken. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat je probeert onze échte server te hacken met hacking tools: we doen maar alsof je aan het hacken bent, door puzzels op te lossen.
Voorbeeld Mainframe proberen

Aanmelden

Aanmelden voor Mainframe loopt altijd via een online aanmeldformulier.
Je kunt je aanmelden met een team van minimaal 3 en maximaal 5 leden. Mocht je na je aanmelding meer leden aan je team willen toevoegen, dan kan dat tot het maximum van 5 teamleden.
Bij de aanmelding vragen we naar de naam, het e-mailadres en de woonplaats van je teamgenoten.

Betaling

Om een aanmelding definitief tot een inschrijving om te zetten, hoef je alleen maar de betaling te voldoen. Na de aanmelding ontvang je een mailtje met de betalingsgegevens en een factuurbijlage. Je kunt meteen het bedrag overmaken naar het rekeningnummer van YourNextMission: NL88 BUNQ 2290 4230 09. Zorg dat je binnen 14 dagen betaalt, zodat je aanmelding niet komt te vervallen. Na betaling staan jullie ingeschreven voor het evenement.

 

YNM_logo spel game citygame bordspel escape puzzel puzzle missie opdracht