Mainframe

mainframe_banner puzzel escape escaperoom bordspel puzzle ontsnappen computer teamWat is Mainframe?

Mainframe is een grotendeels digitaal puzzelspel dat alles van je puzzelvaardigheden vergt. In elk level krijg je via de computer een mysterieuze opdracht voorgeschoteld waarin je een antwoord moet geven. Maar vaak weet je niet eens precies wat de vraag is…
Maak gebruik van de ruimte, het internet, je teamgenoten en alle aanwezige materialen om zo snel mogelijk door alle levels heen te komen.

Mainframe is een volledig eigen ontwikkeld spel, dat gespeeld wordt in teams van 3 tot 5 personen. Het wordt gespeeld op een sfeervolle locatie in Nederland en neemt een volle middag in beslag. Je hoeft zeker niet over diepgaande computerkennis of zelfs hackersmethoden te beschikken: alles wat je nodig hebt is een creatieve geest, de wil om puzzels op te lossen en een vlotte samenwerking met je teamgenoten. Zijn jullie goed genoeg om het Mainframe binnen te dringen?

Agenda

Geplande evenementen:

Er is nog geen datum bekend voor een nieuwe Mainframe, maar we zijn er zeker wel mee bezig. Houd de nieuwsbrief en Facebook in de gaten.

Wat kun je verwachten

Mainframe start rond 11:00 op een binnenlocatie ergens in Nederland. We verzamelen met alle teams voor een korte introductie. Daarna gaat ieder team naar zijn eigen ruimte, waar een computer op ze wacht: het Mainframe. Ook krijgt elk team een doos met materialen die ze mogelijk nodig zullen hebben om het Mainframe te kraken.

Zodra het startsein wordt gegeven, proberen de teams door alle levels van het Mainframe te komen. In feite is het één grote aaneenschakeling van puzzels. Soms is het duidelijk wat er van je gevraagd wordt om naar het volgende level te komen, maar vaak is het op het eerste gezicht een mysterie en moet je gezamenlijk ontdekken wat de bedoeling is.
De dag is inclusief lunch en drinken. We zijn voor het avondeten klaar.

Voorbeeld van Mainframe

De beste manier om erachter te komen wat je van Mainframe kunt verwachten, is om het zelf eens thuis te proberen. Klik hieronder om te kijken hoe het werkt.
Let op: alle voorbeeldlevels zijn door te komen met behulp van een webbrowser en logisch nadenken. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat je probeert onze échte server te hacken met hacking tools: we doen maar alsof je aan het hacken bent, door puzzels op te lossen.
Voorbeeld Mainframe proberen

Aanmelden

Aanmelden voor Mainframe loopt altijd via een online aanmeldformulier. Je kunt je aanmelden met een team van minimaal 3 en maximaal 5 leden. Mocht je na je aanmelding meer leden aan je team willen toevoegen, dan kan dat tot het maximum van 5 teamleden. Bij de aanmelding vragen we naar de naam, het e-mailadres en de woonplaats van je teamgenoten.

Betaling

Om een aanmelding definitief tot een inschrijving om te zetten, hoef je alleen maar de betaling te voldoen. Na de aanmelding ontvang je een mailtje met de betalingsgegevens en een factuurbijlage. Je kunt meteen het bedrag overmaken naar het rekeningnummer van YourNextMission: NL88 BUNQ 2290 4230 09. Zorg dat je binnen 14 dagen betaalt, zodat je aanmelding niet komt te vervallen. Na betaling staan jullie ingeschreven voor het evenement.

 

YNM_logo spel game citygame bordspel escape puzzel puzzle missie opdracht