Recensies

theRace_banner spel game citygame race bordspel escape puzzel puzzle missie opdracht GPS gpstocht

Recensies

Sommige deelnemers hebben ons na afloop van een evenement laten weten wat hun belevenissen waren. Die ervaringen delen we graag! Krijg jij ook al zin om mee te doen?

We hebben ontzettend genoten van een uitdagende en bloedfanatieke race! Je ziet veel van de stad, het spel is gevarieerd en het is super gezellig!”

Nikki, 30 jaar, The Race in mei 2019

Zelfs de mindere puzzelaars worden flink fanatiek door de opzet! Fijne afwisseling in opdrachten; visueel, fysiek, denken, doen, lopen, zitten. Achterblijvers krijgen subtiele hints, zodat meedoen leuk blijft.
Op goed ingeschatte momenten zijn er breakpoints zodat je even op adem kan komen.
Het is een intensieve dag, maar je zit zo in het spel dat je niet door hebt dat je veel loopt of lang bezig bent. Zeker een dag waar je over na blijft praten!”

Ruud, 38 jaar, The Race in mei 2019

9 uur onderweg, 1 verkeerde bushalte, 22030 stappen, ongeveer 20 kilometer, 23 opdrachten.Gisterochtend werd ik uit bed getrommeld. Er was een schilderij gestolen in Utrecht. Patrick en ik werden opgeroepen om deel uit te maken van het onderzoek. Hiervoor moesten we ons verzamelen op Utrecht CS. We kregen een briefing met een proces-verbaal, wat achtergrondinformatie over de schilder en het schilderij, en we gingen op pad. Omdat we niet wisten of de dief gevaarlijk was, kregen we een gps-tracker en werden we vanuit het hoofdkantoor in de gaten gehouden. We begonnen in het museum zelf. Hier moesten we grondig onderzoek verrichten en uiteindelijk openden zich hier al vele deuren om de rest van het onderzoek te kunnen vervolgen. In de drukte raakte ik nog even mijn partner kwijt, maar even later waren we op weg naar de volgende locatie en kwamen we door een werkelijk beeldig stuk van Utrecht voordat we ongeveer omvielen op de eerste pauzelocatie.

Onderzoek doen is toch best vermoeiend en na een welverdiende pauze mochten we als tweede op weg om ons antecedentenonderzoek uit te voeren. Hierbij hebben we meerdere mensen voor ons karretje gespannen, wat ervoor zorgde dat we ondanks een verkeerd antwoord en dus 15 minuten straftijd op het nippertje toch de eerste plek konden behalen in het tweede gedeelte.

Hierna konden we weer even wat uitrusten en waren we na wat rek-en-strek-oefeningen weer zover dat we het laatste traject aan konden. We zaten de dief dichter en dichter op de hielen en we moesten hem alleen nog maar even te pakken zien te krijgen. We ergerden ons groen en geel toen hij toch leek te ontsnappen, maar toen vonden we alsnog de juiste tools om hem verder te kunnen achtervolgen. Uiteindelijk konden we echt niets nieuws meer te weten komen en hebben we alle informatie samengevoegd om de dief te kunnen pakken. Tot onze verbazing hebben we de dag als 2e kunnen afsluiten.”

Nikki, 37 jaar, The Race in april 2018

Haar hangt met slierten langs je gezicht, nat door de regen die uit de lucht blijft vallen. Handen stijf van de kou omklemmen de telefoon terwijl je in de mensenmassa staart naar het opgelicht schermpje. Je hoort de chaos van de stad vaag op de achtergrond, je registreert nauwelijks de ‘sorry’ van iemand die per ongeluk tegen je aan botst. Het enige wat je merkt is die verlichting in de ogen van je partner. Ja! Ze weet het! Na de zoveelste brain fart van de dag hebben we hopelijk weer een goed antwoord! Je vingers glijden over het scherm van je telefoon, en zodra je op ‘verzenden’ klikt wacht je gespannen af..
die paar seconden lijken wel minuten te duren… Maar je hart maakt een sprongetje als blijkt dat jullie het antwoord goed hebben. GO GO GO! Je wilt geen minuut extra verliezen en zet jullie tocht voort. Eten? Daar doen we vandaag niet aan. Uitrusten? Geen tijd voor! Het is een race tegen de klok (eigenlijk is het een race tegen andere teams.. maar you’re too focused to care!) en elke minuut telt!

The Race is bloed, zweet en tranen (oké misschien is het bloed en de tranen overdreven maar dat zweet krijg je er wel bij). Maar het is het waard!! Als je meedoet met The Race betekent dat een spannende dag gevuld met braincrackers (of in mijn geval dus brain farts), bonkende harten, glazige oogjes, wat discussies of teamoverleg hier en daar, vreugde sprongetjes, high fives en zo veel meer. De dag zit elke keer supergoed in elkaar met gave, originele en gevarieerde spellen!

Het team dat The Race organiseert is altijd vrolijk (zelfs in de vroege ochtend!), enthousiast, lief en behulpzaam. Het is een lange en intensieve dag maar als je van spelletjes en gepuzzel houdt ervaar je het puur en alleen als geweldig. Dit was mijn tweede keer dat ik meedeed maar ik kijk nu al uit naar de volgende!

Elvira, 25 jaar, The Race in november 2017
We zaten de hele dag fanatiek in de wedstrijd en telkens als je dan weer een missie haalt geeft dat een kick! Je gaat zo op in de race dat je steeds niet kan wachten om de volgende opdracht weer zo snel mogelijk te doen.
Als je zin hebt om je een hele dag te laten verrassen met gevarieerde en uitdagende missies, dan is dit zeker iets voor jou. Het is een echte race waarbij iedere seconde telt, maar tussendoor en natuurlijk ook aan de finish is er ook genoeg gezelligheid en kun je je ervaringen delen met de andere teams
Dirk, 28 jaar, The Race in mei 2017

YNM_logo spel game citygame race bordspel escape puzzel puzzle missie opdracht GPS gpstocht